Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet

Viliano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam dosyc duzy dylemat, poniewaz nie wiem w ogole jaki wybrac internet, mysle nad tym z netii 10mb, ale nie znam zadnych opinii. Moze wy mi doradzicie? Lajki czekaja,

Opublikowano

Nigdy nie bierz internetu z neti. Najwiekszy syf na rynku. Chodzi mi tutaj o firme. Jakis czas temu mialem od nich internet 1mb i chcialem zmienic na 8. Czekalem na to kurwa 5miesiace a ci debile caly czas mowili ze po okresie rozliczeniowym. Tyle co ja sie nadzwonilem to po prostu.....

O wiele lepszym wyborem bedzie internet z multimedi. Sasiad ma sprawdza sie bardzo dobrze nie ma zadnych problemow z obsluga klienta.

Internet sam w sobie nie jest zly ale firma powalona. (chodzi mi o netie)

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Mam dosc duzy problem takze z zasiegiem, poniewaz las zaslania mi lacze, i dotychczasowe ktore mi szlo z neostrady to max 1mb. :)

Ps.

Pierwszy raz slysze o tych multimedia.pl, dosc tanie maja oferty + brak czasowki. Zaufane?

Opublikowano

Mam dosc duzy problem takze z zasiegiem, poniewaz las zaslania mi lacze, i dotychczasowe ktore mi szlo z neostrady to max 1mb. :)

Ps.

Pierwszy raz slysze o tych multimedia.pl, dosc tanie maja oferty + brak czasowki. Zaufane?

Hmm

z MultiMedia ma mój kolega też praktycznie sąsiad ma tam jakiś jeden z mniejszych pakietów a śmiga mu naprawdę porządnie i stały internet, pingi itd.

Jak już Ci pomogłem to weź nacisnij tego like to mnie motywuje ;] 

Opublikowano

Multimedia istnieje na rynku juz od kilku jak nie kilkunastu lat ;) nie masz sie co martwic.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

No tak, ale wciaz sie martwie zasiegiem, las strasznie duzy mi zasieg zaslania, tak jak mowilem, nie moglem miec wiekszego internetu w neostradzie niz 1mb, a tutaj widze pakiety po 30mb/s i to w dosc przystepnej cenie. Nie wiecie moze, czy jakos mi to zdoluje ten zasieg, ze na przyklad zamiast 30 bede miec 5?

Opublikowano

skoro neostrade masz ledwo 1mb to raczej żadnego lepszego łacza nie dostaniesz na tych kablach

pytaj się sam u dostawcy ile może ci dać w tych warunkach

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Po 1 netia to nie gówno i szajs tylko normalny internet stabilny sam posiadam 20 mb kablowy i nie mam zarzutów do niego, czasami moga wystąpić problemy ale jak w każdej sieci nic nie trwa wiecznie.

Opublikowano

on NIE MA SIECI KABLOWEJ to nie porównuj do swojego szajsu, działanie internetu uzależnione jest od podstacji TPSA do której jest podłaczony i w jakiej odległości od niej mieszka

nawet zmiana operatora nie polepszy mu łącza ! chyba że operator ma swoje modemy na podstacji czy centrali

jak napisałem, niech ruszy dupsko z domu albo podzwoni za informacja sam i pyta operatora od którego chce net. oni zrobią mu juz testy lini telefonicznej nawet na podstawie numeru telefonu albo przyjedzie ekipa do domu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Na niebezpieczniku cały czas coś piszą o wykradzionych danych klientów z netii.

umarł Mizzer, niech żyje Mizzer...

Opublikowano

Uwierz mi nie bierz internetu w Netii. Powiem Ci jak jest, ponieważ jeszcze mam z nimi umowę ( lecz składam wypowiedzenie z powodu nie dotrzymania obiecanych mi usług ). Więc to było tak. Trzy lata temu podpisałem z nimi umowę na internet z prędkością 6 mb/s. Dostałem te 6 mb/s, ale teraz kiedy skończyła mi się umowa dostałem propozycję internetu 10 mb/s za cenę nieznacznie wyższą. To było jakieś 3 miesiące temu. Do tej pory nie otrzymałem większej prędkości internetu. Po jakimś czasie odkąd nie zwiększono mi mojej prędkości internetu zadzwoniłem do nich, konsultant powiedział mi, że TP nie zgodziło się na zwiększenie mi prędkości internetu, więc nie otrzymałem tego co powinienem dostać.

Tak więc robem ma całkowitą rację. Mówię Ci jak jest, na własnym przykładzie.

Kocham mame

Opublikowano

A co sądzicie o internecie z UPC?Ja się zastanawiam nad kupieniem 15 mb/s u nich.

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

UPC? Mój kumpel ma i myśli nad zmianą z powrotem na neostrade. Mówi, że czasami UPC lubi złapać zamułę.

umarł Mizzer, niech żyje Mizzer...

Opublikowano

UPC? Mój kumpel ma i myśli nad zmianą z powrotem na neostrade. Mówi, że czasami UPC lubi złapać zamułę.

Czasami? W wakacje moja koleżanka miała takie przygody, że połączenie 100 Mb/s było tylko rano, a po południu i wieczorem wszystkie podmioty, czyli internet i telefon się magicznie 'wyłączały.' Kiedy dzwoniła na infolinię z komórki to kazali jej zadzwonić z telefonu stacjonarnego, czyli numeru który nie działał. Jeśli chcesz zwykły internet to wybierz neostradę, stałe IP masz w Netii, ewentualnie jakaś radiówka w Twojej okolicy, jednak to wiąże się z uzależnieniem od warunków pogodowych oraz 'sąsiadów.'

Opublikowano

Nigdy nie bierz internetu z neti. Najwiekszy syf na rynku. Chodzi mi tutaj o firme. Jakis czas temu mialem od nich internet 1mb i chcialem zmienic na 8. Czekalem na to kurwa 5miesiace a ci debile caly czas mowili ze po okresie rozliczeniowym. Tyle co ja sie nadzwonilem to po prostu.....

O wiele lepszym wyborem bedzie internet z multimedi. Sasiad ma sprawdza sie bardzo dobrze nie ma zadnych problemow z obsluga klienta.

Internet sam w sobie nie jest zly ale firma powalona. (chodzi mi o netie)

to Twoja opinia;]

ja mam netie 8Mb i czasem jest lepiej czasem gorzej, ale nie jest aż tak źle. ja wydusiłem u nich xboxa 360;]

oczywiscie nie wątpie że u Ciebie tak było bo u mnie było podobnie ale trzeba było ich nieźle podręczyć, albo zasugerować zmiane uslugodawcy i odrazu wszystko dało się zrobić;d

Opublikowano

Wiem, po tych paru miesiacach wyslalem pismo ze albo to zrobia albo zrywam umowe no i w koncu zmienili. Nie mowie ze internet jest slaby czy zamula czy cos bo on akurat jest ok tylko po prostu obsluga klienta kompletnie do dupy.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...